Project WO1

Nina Wijlens POSTER bvkopie

 

Degene die ik heb afgebeeld is Alexis Helmer.

Hij is geboren op 29 juni 1892 en gestorven op 2 mei 1914. Alexis is niet gevonden en dus ook niet begraven. Maar hij staat geschreven op de Menenpoort in Ieper op paneel 10, vermeld onder de luitenanten.

Ik heb deze man gevonden via een namenlijst die onze docent heeft gestuurd.

Ik heb hem gekozen omdat ik deze naam gelijk zag staan. Ook stond er achter zijn naam een verhaal dat hij een vriend was van John McCrae., en dat er voor hem een gedicht geschreven was. Dat trok me wel aan en heb daarom Alexis Helmer gekozen en de poster gemaakt.

Nadat ik hem had gekozen ben ik gelijk begonnen met een ontwerp maken op fotoshop. Ik bedacht om het gezicht van Alexis groot te maken en hem met een filter een soort schaduw te geven. Omdat John McCrae zijn gedicht voor Alexis heeft gemaakt heb ik de naam van het gedicht er in gezet: In Flanders Fields.

In Flanders Fields betekent in vlaamse velden. De klaproos staat bekent om het teken van de WO1. Daarom heb ik deze links boven geplaatst.

Ik heb het met verschillende kleuren geprobeerd voor de achtergrond, maar uiteindelijk voor een groene kleur gekozen.

Toen ik klaar was met het fotoshoppen ben ik begonnen met schilderen, ik ben nu al 5 lessen (steeds 2 lesuren) bezig geweest met schilderen en ben nog steeds niet klaar. Maar ik ben al wel blij met wat ik al heb geschilderd. Ik vind het wel moeilijk de schaduwen te schilderen in het schilderij. Ook is het precieze schilderen nog best moeilijk.

Ik vind het belangrijk dat de personen van de portretten die wij hier maken worden herdacht. Het is misschien een tijd geleden maar ze zijn wel belangrijk voor de geschiedenis van België & Europa & de wereld.

i o df  foto poster bv

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s